Bestuur Nederland

mei 8, 2012

Bestuursleden Stichting Comfort Europa

Karlien Maas – Voorzitter

Ik ben Karlien Maas, 27 jaar en ik heb een achtergrond in Biomedische Wetenschappen. Aan het begin van deze studie ben ik gevaccineerd tegen hepatitis B. Dat dit in Noord-Ghana bij medische staf die (wel) intensief patiëntencontact hebben niet of nauwelijks gebeurt, is voor mij aanleiding geweest om betrokken te raken bij stichting Comfort. Graag wil ik mijn bijdrage leveren om dit scheve evenwicht recht te trekken en om in samenwerking met de plaatselijke bevolking hepatitis B te bestrijden. Met mijn opgedane kennis over infectieziekten en (klinisch) onderzoek probeer ik een toevoeging te zijn aan deze stichting.

Annejet Tiems – Secretaris

Sinds 2009 ben ik HBO-verpleegkundige. Tijdens de opleiding ben ik in Afrika geweest en daar heb ik gezien hoe belangrijk het is om de gezondheidszorg te verbeteren. De kennis en ervaring die ik heb wil ik gebruiken om anderen bewust te laten worden dat goede gezondheidsvoorzieningen niet vanzelfsprekend zijn en ik wil studenten motiveren in Ghana te gaan helpen. Ik hoop mijn passie om de gezondheidszorg te verbeteren te kunnen delen met anderen.

Tom de Bruijn – Penningmeester

Ik ben Tom de Bruijn, 26 jaar. Binnen de stichting vervul ik de rol van penningmeester. Ik zit in mijn derde jaar van mijn bachelor accountancy en controlling en heb vorig jaar een bestuursjaar, als penningmeester, van Navigators studentenvereniging Groningen, een christelijke studenten-vereniging van 400 leden, mogen doen. Ik vind het ontzettend goed dat de stichting een blijvend kwalitatieve verbetering in de gezondheidszorg, en in eerste instantie op het gebied van hepatitis B, in Ghana nastreeft. Daarom ben ik blij dat ik mijn steentje kan bijdragen op financieel gebied hier in Nederland en naar manieren kan zoeken om de nuttige ondersteuning te kunnen zijn voor de stichting in Ghana.

Adviseurs van de Stichting Comfort Europa zijn:

Gilbert Maas

Ik ben 54 jaar en werk als onderzoeker fysische geografie bij Alterra, Wageningen Universiteit en Research; gehuwd met Tineke en vader van vier volwassen kinderen. Vanuit mijn christen zijn probeer ik in mijn omgeving bij te dragen een rechtvaardige samenleving. Via Jasper Maas en Mary Jarga, mijn zoon en schoondochter ben ik betrokken geraakt bij het       werk van Stichting Comfort in Ghana. Zij hebben mij laten zien hoe effectief ontwikkelingssamenwerking  kan zijn als twee werelden, twee culturen, twee mensen met twee sociale netwerken zich met elkaar verbinden en in die verbintenis kracht vinden om te werken aan een betere wereld in Afrika en Nederland.

Mariëlle de Bruijn-Tameling

‘Voorkomen is beter dan genezen’ is iets wat we bij de opleiding Geneeskunde vaak te horen krijgen. Dat is dan ook de reden dat ik deelneem aan deze stichting. Ik ben Marielle de Bruijn, studeer sinds 2007 Geneeskunde en ben zelf in 2009 en 2011 naar Ghana geweest om onderzoek te doen naar de vaccinatiegraad van Hepatitis B bij artsen en verpleegkundigen en te zien hoe de zorg rondom Hepatitis B is georganiseerd. Het heeft me geraakt hoe schreef de medische zorg in de wereld verdeeld is en door het werk in deze stichting hoop ik het ietsje rechter te kunnen verdelen. Ik houd me met name bezig met medische vraagstukken en begeleiding van studenten.

Paul Tameling

De basis voor elke vitale samenleving en leven is gezondheid. Wie waarde hecht aan zijn leven, hecht waarde aan zijn gezondheid. Als tiener heb ik in ons gezin ervaren dat zonder gezondheid er geen gemakkelijk leven van plezier en bloei zal zijn! Gezondheid is niet vaststaand feit, maar een gevolg van ons gedrag om bewust doordacht te leven. Dat motiveert mij om me als bedrijfsadviseur en managementcoach van Delta Focus in te zetten voor vitale mensen en bedrijven, maar ook voor preventieve gezondheidzorg in Ghana.